Red curry resepti
Pääruuat

Red Curry kanalla

Syksyn ja viileiden ilmojen saapuessa saapuessa huomaan mieleni tekevän taas lämpimiä sekä mausteisia ruokia. Keittoja, patoja, curryja… Ei puhettakaan raikkaista salaateista, joilla käytännössä elin koko kesän. Hassua! Mutta sama juttuhan se on viinienkin kanssa, punaviini nyt vaan kuuluu syysiltoihin 😉

Yleensä tähän aikaan hyödynnän sadonkorjuuherkkuja, mutta tällä kertaa heti helteiden väistyttyä aloin haaveilemaan thairuokien klassikkosta, Red Currysta. Red curry kanalla on ollut keittiöni vakioreseptejä jo pitkään. Se on helppo ja nopea valmistaa ja sen lempeän tulinen makuyhdistelmä saa veden kielelle. Ensimmäistä kertaa tutustuin Red Curryyn Oulussa pienessä thaimaalaisessa ravintolassa. Odotukseni eivät olleet kovin korkealla, mutta ensimmäisen lusikallisen maistettuani, se oli menoa. Lientä olisi voinut lusikoida sellaisenaan – niin hyvää! Onneksi pienellä googlettelulla selvisi, että tätä herkkua on helppo valmistaa itsekin.

 

Ruuan maku ja mausteisuus tulee punaisesta currymaustetahnasta, jota miedonnetaan kookosmaidolla. Happamuutta ja suolaisuutta ruoka saa Kaffirlimen lehdistä ja limemehusta sekä kalakastikkeesta. Red Curry on siis täydellinen suolaisen, makean ja happaman liitto. Jos et meinaa löytää näitä makuja ruuasta, säädä makua lisäämällä joitain aineksista.

Helpoimmalla ja nopeimmalla pääset, kun käytät valmista currytahnaa mitä löydät lähes jokaisen ison kuin pienemmänkin marketin hyllyiltä. Parhaan maun saat tekemällä tahnan itse murskaamalla valkosipulia, chiliä, kalakastiketta sekä mausteita yhteen tahnaksi. Kuitenkin tämä resepti on jokaiselle kotikokille pikaruuaksi sopiva red curry ja valmistuu helposti valmiista tahnasta.

 Red Curry kanalla – resepti

4 annosta

Red Curry resepti

 

Tarvitset

öljyä paistamiseen

1 iso sipuli

2 isoa rkl red curry tahnaa

500g broilerinfileesuikaileta tai filettä

1 tölkki kookosmaitoa

4-5 kaffirlimenlehteä

1 limen mehu

3 rkl kalakastiketta

1 rkl kookos- tai ruokosokeria

(tuoretta chiliä)

 

Valmistus

  1. Silppua sipuli. Kuullota sipulia ja currytahnaa öljyssä, niin että tahnasta alkaa nousta tuoksu ja öljy nousee pinnalle.
  2. Lisää joukkoon kanat, sekoita tahna niihin ja paista kypsäksi.
  3. Lisää kookosmaito. Anna hautua hetki.
  4. Murskaa kaffirlimenlehdet kahtia ja lisää kookosmaidon joukkoon. Lisää mukaan myös limen mehu, kalakastike ja sokeri.
  5. Tarkista ja säädä maku kohdilleen ja anna keittyä pienellä lämmöllä, kunnes seos tiivistyy. Mitä pidempään annat ruuan hautua, sitä maukkaampaa siitä tulee. Lisää tarvittaessa chiliä tai miedonna tulisuutta lisäämällä kookosmaitoa tai vettä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *