Lisukkeet

Helpot paahdetut ruusukaalit

Ruusukaali on suurta herkkuani ja erityisesti rakastan sitä paahdettuna! Kuten sienien, myös ruusukaalin satokausi on nyt parhaimmillaan. Tästä satokaudesta kannattaa ehdottomasti ottaa kaikki ilo irti, sillä ruusukaalista on niin moneksi.  Olin jo hieman unohtanut ruusukaalirakkauteni, kunnes Satokausikalenteri aloitti kampanjoinnin ruusukaalin puolesta lanseeraamalla #ruusukaalivallankumouksen. Satokausikalenterin blogin lisäksi olen löytänyt valtavasti uusia reseptejä ruusukaaliguru Hannelen ihanasta Kokit ja Potit -ruokablogista! Tämän reseptin kokeilemisen jälkeen, suosittelen siis suuntaamaan sinne. Ruusukaalia eri muodoissa onkin tullut syötyä kodissani harva se päivä. Tämä paahdettujen ruusukaalien resepti on ensimmäisiä jota koskaan kokeilin ja se on edelleen yksi suosikeistani. Oliiviöjyn ja parmesan-juuston kanssa nyt ei vain voi mennä pieleen, eihän?!

Paahdetut ruusukaalit – Lusikallinen iloa

Mielestäni ruusukaali on aivan täysin aliarvostettu raaka-aine ja jakaa paljon mielipiteitä. Monelle ruusukaali tuo mielikuvan löysästä pakasteesta höyrytetystä nuppusesta ja näitä mielikuvia haluan rikkoa! Luulen että ruusukaalin vastustajat eivät joko ole maistaneet ruusukaalia tai eivät ainakaan ole koskaan syöneet hyvin tehtyä sellaista. Tämä resepti muuttaa sen harhakäsityksen. Ruusukaali toipuu moneen. Yleisimmin ruusukaalta syödään sellaisenaan pääruuan lisukkeena, mutta paahtamalla kevyesti uunissa ja maustamalla eri tavoin taipuu ruusukaali esimerkiksi salaatiksi tai maukkaiksi naposteltaviksi.

Tämä ruusukaali resepti on hyvin perinteinen ja maistuu varmasti kaikille. Nopeasti valmistuvat paahdetut ruusukaalit toimivat sellaisenaan tai esimerkiksi juurikin salaattipohjana. Itse olen syönyt näitä suoraan pelliltä iltapalaksi 😀

Helpot uunipaahdetut ruusukaalit

 

Helpot uunipaahdetut ruusukaalit | Lusikallinen iloa -ruokablogi

 n. 20 ruusukaalta

1 rkl oliiviöljyä

0,5 rkl balsamiviinietikkaa

2 valkosipulinkynttä

suolaa

pippuria

50g parmesania (myös esimerkiksi edullisempi Grana Padano juusto ajaa saman asian)

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pese ruusukaalit ja poista huonokuntoiset päällimmäiset lehdet.
  3. Halkaise ruusukaalit kahtia ja laita kulhoon. Lisää kulhoon mausteet juustoa lukuunottamatta ja sekoita ruusukaalit huolella sekaan.
  4. Leivitä maustetut ruusukaalit uunipellille ja raasta päälle puolet parmesanista.
  5. Paahda 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat saaneet kauniin värin. Ota kaalit uunista ja ripottele vielä päälle raastettua parmesania. Nauti!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *