Dijonpaneroidut tofupalat | Lusikallnen iloa -ruokablogi
Kasvisruoka,  Pääruuat

Dijonpaneroidut tofupalat

Dijonpaneroidut tofupalat – superherkullinen tofuresepti luvassa!

Lihatonta lokakuu on jo pitkällä ja tänä vuonna minäkin olen yrittänyt osallistua mukaan entistä aktiivisemmin ja valita kaupasta mukaan entistä enemmän kasvista. Nyt lokakuussa lihatuotteet ovatkin pääosin jääneet kaupan hyllyille ja toivon että tällä linjalla mentäisiin vielä lokakuun jälkeenkin. Aika pitkälti yritän muutenkin suosia kasvisruokaa, mutta kesän jäljiltä oli pientä lipsumista havaittavissa ja nyt on kurinpalautuksen paikka. 🙂 Mitä ajatuksia lihaton lokakuu teissä herättää? Osallistutko tai vähennätkö edes hieman lihan syömistä?

Dijonpaneroidut tofupalat

Lihattoman lokakuun viettäminen on ollut yllättävän helppoa. Erilaisten kasvisruokien testailu on ihanaa, mutta täytyy myöntää, että yllätyin itsekin siitä miten helposti sain tulevien viikkojen ruokasuunnitelmat täytettyä pelkillä kasvisresepteillä. Yhden hengen taloudessa näillä ideoilla eläisi ainakin jouluun asti!

Tofupalat dijonpaneroinnilla paljastuivat todella onnistuneeksi kokeiluksi ja siksi haluan jakaa reseptin teillekin. Tofupalat ovat siitä mainioita, että ne sammuttavat herkutteluhimon, mutta ovat silti niin kevyitä että sopivat hyvin arkiruuaksikin. Itse dippailin näitä viikonloppuna tsatsikiin ja loput söin maanantaina salaatin joukossa. Juuri tällaiset yksinkertaiset ja nopeasti valmistettavat reseptit ovat suosikkejani!

Käytin tofupuikoissa savutofua, joka maistuisi ihan sellaisenaankin vahvan makunsa ansiosta, mutta dijonsinapin maku ja paneroinnin tuoma ihana rapea pinta tekivät savutofusta vieläkin herkullisempaa! Toisaalta mitäpä makua dijonsinappi ei parantaisi – onhan se sellaista herkkua. 🙂

Dijonpaneroidut tofupalat

Dijonpaneroidut tofupalat

2-3 annosta

2 paketti savutofua
2 kananmunan keltuaista

1,5 rkl dijonsinappia
n. 0,5dl korppujauhoja
valkosipulijauhetta
suolaa
pippuria

  1. Painele tofu kuivaksi talouspaperilla tai keittiöpyyhkeellä. Jos haluat tofusta erityisen rapsakkaa jätä se hetkeksi painon (esim leikkuulaudan) alle kuivumaan.
  2. Erottele kananmunista keltuaiset ja sekoita dijonsinappi keltuaisten joukkoon.
  3. Sekoita korppujauhoihin mausteet ja levitä seos lautaselle.
  4. Pilko tofu noin kuuteen osaan ja pyörittele palaset ensin kananmunaseoksessa ja sen jälkeen korppujauhoissa.
  5. Kaada kuumalle pannulle hieman öljyä tai voita ja paista tofupaloja molemmin puolin kunnes niistä tulee rapeita ja kauniin värisiä. Ole tarkkana, sillä korppujauho kärähtää helposti!

Kaupaatko lisää ideoita lihattomaan lokakuuhun? Kurkkaa esimerkiksi seuraavat kasvisreseptit:
Maapähkinävoi bataattisosekeitto
Maailman paras tofuwokki
Helpot kesäkurpitsa halloumipihvit

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *